Sök här

 

Programbanken är en gruppering på utbildningsförvaltningens IKT-enhet i Stockholms stad. Vi finns för dig som är pedagog på Stockholm stads kommunala skolor.


På Programbankens webbplats hittar du de pedagogiska program, appar och webbtjänster som finns tillgängliga och som är godkända att använda.


Observera att appar som inte kräver inloggning och som inte lagrar någon information vid användning inte står med här då de är okej att använda. Vi fokuserar på de tjänster som hanterar personuppgifter och/eller lagrar någon information vid användning.


Vårt fokus är alltid att utgå ifrån de behov som ni pedagoger har, vi försöker i största möjliga mån försöka uppfylla ert behov. Antingen genom att vi tillgängliggör det program som ni efter frågar eller kommer med förslag på redan tillgängliga program med liknande funktion. Utöver att tillgängliggöra program ser vi även till att de appar och webbtjänster som finns här på vår webbplats är helt godkända för användning, detta gör vi genom att vi går igenom varje app och webbtjänst för att säkerställa vilka uppgifter som den hanterar och lagrar. Hanterar en app eller webbtjänst personuppgifter ser vi till att, tillsammans med informationssäkerhetssamordnaren, genomföra en informationssäkerhetsklassning och en riskanalys samt att vi ser till att personuppgiftsbiträdesavtal tecknas.


Har du önskemål om något pedagogiskt program, app eller webbtjänst som i dagsläget inte finns tillgängligt i Programbanken eller undrar över något gällande dem kan du kontakta Programbanken.


Information om hur du skaffar licenser och installerar program till skolans datorer hittar du under Skaffa program.


Kontakt

Programbanken kontaktar du via e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.