Facebook-sida

Besök vår Facebooksida för löpande nyheter.

Logga in (endast för webbsidans administratörer)

Digitala Lärresurser - Programbanken Stockholm är en gruppering på utbildningsförvaltningens IKT-enhet i Stockholms stad. Vi finns för dig som är pedagog på Stockholm stads kommunala skolor.


På vår webbplats hittar du de pedagogiska program, appar och webbtjänster som finns tillgängliga och som är godkända att använda.


Observera att appar som inte kräver inloggning och som inte lagrar någon information vid användning inte står med här då inga åtgärder behöver vidtas av oss för att de ska få användas. Vi fokuserar främst på de tjänster som hanterar personuppgifter och/eller lagrar någon information vid användning.


Vårt arbete utgår från de behov som ni pedagoger har och vi försöker i största möjliga mån uppfylla dem. Antingen genom att vi tillgängliggör de program som efterfrågas, eller kommer med förslag på redan tillgängliga program med liknande funktion.


Vi ser även till att de appar och webbtjänster som finns här på vår webbplats är godkända för användning ur informationssäkerhetssynpunkt. Vi granskar varje app och webbtjänst för att säkerställa vilka uppgifter som den hanterar och lagrar. Hanteras personuppgifter ser vi till att nödvändiga åtgärder vidtas och att ett personuppgiftsbiträdesavtal tecknas.


Har du önskemål om något pedagogiskt program, app eller webbtjänst som i dagsläget inte finns presenterat på webbplatsen, eller undrar över något gällande dem kan du kontakta oss via e-postadressen nedan.


Information om hur du skaffar licenser och installerar program till skolans datorer hittar du under Få tillgång.


Kontakt
Digitala Lärresurser - Programbanken Stockholm kontaktar du via e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.