Sök här

Se Bokstavsljuden

Se bokstavsljuden visar med hjälp av animation hur bokstävernas ljud uttalas. Se bokstavsljuden har utvecklats för läs- och skrivundervisning för nybörjare, men det är också ett hjälpmedel i förskola och specialundervisning.

Se Bokstavsljuden kräver ingen installation på datorn och kan nås både från skolan och hemidrån. Se Bokstavsljuden finns som webbprogram och som app för iOS och Android. Programmet kräver dock att skolan lagt upp användaren i MV-Login.

Se bokstavsljuden består av två delar. I den första delen kan eleven trycka på bokstäverna för att höra bokstavsljudet, samtidigt som det visas med hjälp av animation. Vokalerna illustreras med läpprörelser framifrån, medan konsonanter visas i profil i genomskärning. I programmets andra övning visas bilder av ljudenligt stavade ord och eleven ska lyssna efter första ljudet i ordet och trycka på rätt ljud utav tre möjliga. En glad figur visar sig när man svarat rätt på fem uppgifter och sedan samlar man guldmynt i en kassakista.

I läs- och skrivundervisningen är det en god idé att använda Se bokstavsljuden tillsammans med programmet Läsia från MV-Nordic, vilket ger ytterligare möjligheter att leka och lära med bokstavsljuden.

Webbversionen nås via http://portal.mv-nordic.se/
iPad-versionen laddas ned från Appstore
376.jpg

Detaljer

Version (Windows)
Webb och App
Licensform
Central licens för grundskolan, gymnasieskolan, Lärvux, SFI (kommunalt drivna) och förskolan
Producent
MV-Nordic
Webbsida
E-post support