Sök här

Scratch

Scratch är ett programmeringsspråk som gör det enkelt att skapa egna interaktiva berättelser, animationer, spel, musik och konst - och dela dina skapelser på webben.
När man skapar och delar Scratchprojekt lär man sig viktiga matematiska och beräkningsmässiga idéer, samtidigt som man lär sig att tänka kreativt, resonera systematiskt och arbeta gemensamt.

Scratch kan användas på flera olika språk, du byter språk genom att klicka på jordgloben bredvid programnamnet när du har programmet startat.

Scratch finns också som en fri webbtjänst från MIT, där man skapar direkt via webbläsaren, utan att behöva installera något på datorn. Tjänsten nås via http://scratch.mit.edu/


VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE ANVÄNDNING AV SCRATCH
I dagsläget får du inte använda inloggat läge i scratch. Detta beror på att all deras data sparas i USA. USA är inte ett godkänt land att lagra personuppgifter i enligt den nya dataskyddsförordningen (GDPR). MIT håller på att se över hur de kan lösa detta problem, men idagläget vet vi inget kring en eventuell lösning. Därför får ni endast använda Scratch i oinloggat läge och då spara ner programmeringsfilen på datorn om ni vill spara elevernas arbeten.
Det är beklagligt att det är så här, men inget som vi i Stockholm kan påverka.
476.jpg

Detaljer

Version (Windows)
1.4
Typ
Windowsprogram och webbtjänst
Licensform
Freeware
Fungerar på:
  • Windowsdator
  • iPad
Producent
MIT
Webbsida