Sök här

CD-ord

Talsyntesprogram lämpligt för elever från grundskolan upp till högskole- och universitetsnivå. Programmet har ett skrivstöd med ordprediktion.

På datorn installeras de svenska rösterna Kristian, Alva och Karin samt den engelska Clair. Med programmet följer även Skanread 4.5 och Ordboken 2.5. Skanread är ett enklare verktyg för OCR-behandling och textkonvertering.

Via nätet har man förutom stödet på svenska och engelska även tillgång till stöd på danska, franska, norska, spanska och tyska.

Inloggning
Man måste logga in i programmet för att kunna använda det.Elever kan logga in via Skolfederation och använder då samma inloggningsuppgifter som de har på skolans datorer och i Skolplattform Stockholm.
Personal måste ha ett så kallat MV-Login, som skolan själv skapar. Information om hur man gör kan fås genom att kontakta Programbanken.

Användaren kan välja att spara inloggningsuppgifterna under 30 dagar, för att slippa skriva in dem varje gång. Se PDF till höger.

Instruktioner för elevinloggning via Skolfederation

Skolor kan välja att själva köpa till licenser för att ge elever möjlighet att installera programmet hemma på privat dator.

Personuppgifter
Användande av denna tjänst innebär att personuppgifter hanteras och särskilda regler gäller därför. Mer information om det finns under rubriken Personuppgifter ovan.

Datorer i Fujitsuleveransen
En tillfällig lösning för att hämta ner CD-ord 9.5 på egen hand för de gymnasier som har fått en tidig leverans av datorer från Fujitsu. Klicka på länken och spara den zippade filen i en mapp på datorn.
463.png

Detaljer

Version (Windows)
9.5
Typ
Windowsprogram
Licensform
Central licens för grundskolan, gymnasieskolan, förskolan samt för SFI och särvux som drivs i egen regi
Fungerar på:
  • Windowsdator
Producent
MV-Nordic
E-post support