CD-ord

Talsyntesprogram lämpligt för elever från grundskolan upp till högskole- och universitetsnivå. Programmet har ett skrivstöd med ordprediktion.

På datorn installeras de svenska rösterna Kristian, Alva och Karin samt den engelska Clair, men med internetuppkoppling får man tillgång till ytterligare ett stort antal röster på många olika språk. En fullständig lista finns på denna länk: språk.

Med programmet följer även Skanread 4.5 och Ordboken 2.5. Skanread är ett enklare verktyg för OCR-behandling och textkonvertering.

Nytt med version 9.5 är att man måste logga in med ett så kallat MV-Login-konto för att kunna använda programmet. Respektive skola skapar konton åt sina elever. Skolans ansvarige kan kontakta Programbanken för instruktioner.

Användaren kan välja att spara inloggningsuppgifterna under 30 dagar, för att slippa skriva in dem varje gång. Se PDF till höger.

Skolor kan välja att själva teckna tillägsavtalet "Elevavtal" med MV-Nordic för att ge elever möjlighet att installera programmet hemma på privat dator.
463.png

Detaljer

Version
9.5
Producent
MV-Nordic
Licensform
Central licens för grundskolan, gymnasieskolan, Lärvux, SFI (kommunalt drivna) och förskolan
Manual, hjälpfil, lathund
E-post support

Sök här

Sök här (test)